Om oss

Välkommen till Alingsås Djursjukhus

Djurkliniken är välutrustad och vi har ett brett utbud av tjänster åt er djurägare. Vi hjälper er med alla slags smådjur – hund, katt, kanin, marsvin mm – samt häst!
Till oss är du välkommen med alla dina sällskapsdjur, små som stora. Vår idé är att ge kvalificerad djursjukvård och personlig service på ett modernt och välutrustat smådjursjukhus med hästmottagning.

Vi hjälper dig även på jourtid! Djursjukhuset har utökad jourverksamhet med bemannad stationärvårdsavdelning. Det är såklart även en bra möjlighet att kunna ta nytta av vår jourklinik från städer i närheten som Göteborg eller Borås.

Kontakta oss gärna med dina frågor. Besök också vår foderbutik där du kan få goda råd av utbildade sköterskor. Vi säljer Specific, Hills Prescription Diet och Royal Canin. Vi säljer också medicinska schampon, fodertillskott och andra veterinärvårdsartiklar.

Poliklinik

På polikliniken sker alla rutinmässiga besök. Vi vaccinerar, undersöker, tar blodprov mm. Kliniken har tre ljusa poliklinikrum.

 

Operation

Alla operationer sker på vår operationsavdelning. Vi utför nästan alla förekommande operationer, både tidsbokade och akuta. Operationssalen är välutrustad med bland annat laser och endoskop.

 

Stationärvård

På stationärvårdsavdelningen tar vi hand om inneliggande patienter. Det kan vara nyopererade djur som behöver extra omvårdnad utöver det man som djurägare kan klara av själv. Vi har också sjuka djur som behöver dropp och medicinering mm samt djur som genomgår mer omfattande utredningar.

 

Digitalröntgen

Vår digitalröntgen är i toppklass. Den är mycket värdefull i vårt diagnostiska arbete. Vår utrustning är helt ny vilket innebär lägre strålningsdoser för både djur och människor. Vi utför mjukdels-, skelett- och kontrastundersökningar. Du är även välkommen till oss för armbågs-, knä- och höftledsröntgen, allt enligt Svenska Kennelklubbens regler. Vi framkallar dessutom digitalt, dvs bilden hamnar direkt i datorn, utan att det behövs kemikalier vilket både sparar miljö och tid.

 

Digital tandröntgen

Våra tandpatienter får ofta genomgå digital tandröntgen i samband med att man drar ut tänder eller vid diagnosticering av olika tandsjukdomar.

 

Ultraljud

Ultraljudet använder vi till fosterdiagnostik, för att leta urinstenar i urinblåsan, diagnosticera livmodersjukdomar, titta på andra inre organ med mera.

 

Laboratorium

I vårt välutrustade laboratorium kan vi analysera de flesta blod-, cell- och urinprover och vår biomedicinska analytiker Malin arbetar här. De flesta provsvar får du som djurägare inom 30 minuter! Är det något prov utöver det vanliga som behöver analyseras, har vi goda kontakter med ett flertal ackrediterade lab både i Sverige och utomlands.

 

Artificell insemination och reproduktionsutredning

I fall där tiken och hanen inte själva lyckas med parningen utför vi artificell insemination, där spermierna läggs direkt i livmodern på tiken med en kateter. Artificell insemination med färsk sperma har hög dräktighetprocent och är ett gott alternativ i de fall naturlig parning inte är ett fungerande alternativ. Vi har utrustning för spermaräkning och utför reproduktionsutredningar på tik och hane, t.ex. gynekologisk bedömning eller spermaprov inför parning.

 

EKG

Om veterinären misstänker rytmrubbningar på ditt djurs hjärta gör vi EKG.

 

Ögonlysning

Vår konsult Jan Wissler är auktoriserad ögonlysare och ögonspecialist, vilket innebär att han är godkänd av Statens Jordbruksverk att ögonlysa (ögonspegla) hundar och katter för att diagnosticera ärftliga ögonsjukdomar för Svenska Kennelklubbens avelsprogram.

Hästmottagning

Våra veterinärer gör hembesok på häst. Vi utför besiktningar, vaccinerar, hältutredningar med mera.

Hembesök

Vi gör även hembesök, i första hand på häst med även hos din hund eller katt. Kanske vill du att din hund eller katt ska få avsluta sitt liv i sin trygga hemmiljö? Vi utför avlivningar i hemmet. Ring för mer information och priser.