Hosta

Hosta uppkommer på grund av att speciella celler (hostreceptorer) i övre och nedre luftvägarna retas av någon anledning. Retningen kan vara exempelvis ett föremål som fastnat i svalget/halsen eller små bakterier, virus eller allergener. Bakterier och virus orsakar sjukdom när de infekterar djuret och allergener (som damm, pollen etcetera) orsakar sjukdom genom att skapa en inflammatorisk reaktion i kroppen. Hundar kan även utveckla hosta när de har problem med hjärtat.

När din hund eller katt hostar är det därför viktigt att försöka ta reda på varför just ditt djur uppvisar detta symtom och beroende på vilken ”typ” av hosta eller störd andning som hunden/katten har behöver olika undersökningar ibland göras.

Vad som är viktigt när en infektion (bakterie eller virus) misstänks är dock alltid att försöka undvika kontakt med andra djur både hemma och på kliniken. Vi ber er därför meddela i receptionen när ni anländer så att ni kan få gå in via en egen ingång.

Vi använder oss av kakor för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen godkänner du användandet.
Läs mer om hur kakor används.